Världsrekordförsök: Snabbast genom Afrika

Det tidigare rekordet är på sex veckor, men Olof Sundström som tidigare bland annat har soloseglat över stilla havet och åkt skidor ner för Mt Everest räknar med att kunna genomföra projektet på endast tre veckor, och därigenom halvera den snabbaste tiden.

Färden har precis startat från Godhoppsudden i Sydafrika, och fortsätter genom Botswana, Zambia, Tanzania, Kenya, Etiopien, Sudan innan äventyret slutar vid pyramiderna i Egypten.

De största utmaningarna, förutom bristen på vägar, vilda djur, brist på bensin och den instabila politiska situationen i många länder, är gränspassager.

– Det kommer att bli en rejäl utmaning att ta sig mellan många länder, särskilt gränsen mellan Sudan och Egypten är svår, det är mig veterligen ingen som lyckats ta sig landvägen mellan dessa länder, men någon ska väl bli först, säger Olof på telefon från Lesotho
i södra Afrika där han tränar inför hastighetsrekordförsöket. B-planen är annars att ta en färja över Assuandammen, som dock bara går en gång i veckan…

Förutom bensin kommer minimal utrustning att tas med på färden, i syfte att spara vikt.

– Det enda jag har med mig är en sovsäck, lite vatten, samt extra slangar till hjulen, säger Olof, som räknar med att köra ca 15-18 timmar per dygn och sova på marken bredvid hojen på natten, både för att spara tid men också för att vakta över cykeln.

Du kommer att kunna följa hela resan här i högerspalten här på Bike.se och ett reportage om den galna resan kommer också i ett senare nummer av Bike. Läs direkt resans fem första dagar på länkarna nedan!

Senaste utgåvan

Annonser

%d bloggare gillar detta: