Världens bäste till Sverige!

Uppvisningen äger rum på Barkarby flygfält (bakom IKEA), Järfälla, Stockholm, i samband med Swedish Stuntriding Championship. Chris som är helsponsrad av BMW deltar inte i själva tävlingen – BMW menar att det inte vore rättvist mot de andra anmälda deltagarna.

BMW passar även på att upplysa om följande;

Chris Pfeiffer uppträder tre gånger under dagen. En gång under lunchtid för publiken på tävlingen (inträde 100;-). Efter tävlingen (kl 15.30) är det fritt inträde och Chris uppträder då för dem som kört Mälaren Runt eller som bara har vägarna förbi, en gång kl 16.00 samt en gång kl 17.00.

Högt och långt. Med twist och skruv. Stående, liggande och sittande. Ofta på ett hjul. Chris Pfeiffer behärskar allt vad en stuntförare på MC måste kunna och en hel del till. En del av övningarna får håret att resa sig på publiken. Så nära utför Chris sina stunts. När han inte rusar uppför en alptopp – och kastar sig nerför den på klippor och lösgrus.

Naturligtvis kör Chris BMW. Från flera framgångsrika tävlingar på en stuntversion av BMW F 800 S och ibland byter Chris till en HP2 Enduro. Tyngre och starkare, men också mer krävande. I juni stod han på pallen i European Hillclimbing Champion i Obersaxen i Schweiz – för andra året i rad på en BMW HP2 Enduro. De över 7.000 åskådarna var djupt imponerade av hur högt den 1.200 kubik stora motorcykeln kunde klättra. Och till skillnad från de flesta av de andra förarna, tog han inte kabinbanan ner efter loppet.

Den 36 årige BMW föraren utklassade också sina konkurrenter när han i juni i Kiikala i Finland vann titeln 2006 European Stuntriding Champion, ansedd som den främsta titeln i världen. Så missa inte chansen att se motorcykelåkning i särklass!