Uppdatering: Inget Brno för Stoner

Stoner lyckades ta hem en fjärdeplats på Indianapolis trots sin skada från den rejäla highsidern på kvalet dagen innan. Han ådrog sig då många skador på foten, bland annat benskada och frakturer.

Stoner kommer att köra på Brno och känna av sin skada på fredagen. Det är i dagsläget osäkert om han kommer behöva opereras, hans specialist i Australien studerar resultatet av hans MRI. 

"Jag känner mig inte för optimistisk efter en tuff helg på Indy. Kraschen under kvalet förra veckan har gett mig ett seriöst problem med min fot och vi hade väldigt tur att Indy var en vänsterhandsbana, så mycket vikt var av det (skadan) men vi var fortfarande tvugna att ändra riktning vilket gjort väldigt ont." kommenterade Stoner i Hondas pressmeddelande. 

"På Brno är det många ändringar av riktningen och många högerkurvor så det kommer vara mycket vikt på min ankel och det kommer vara väldigt svårt. Det är synd eftersom Brno är en bana jag vanligtvis gillar på grund av dess snabba och flödande natur, så jag kommer vila så mycket som möjligt i veckan för att vänta och se hur det känns när vi är på banan på fredag." 

Uppdatering: Stoner kommer nu inte att köra på Brno uppger Honda. Stoner kommer flygas till Australien redan ikväll för operation på sin högra ankel.

Repsol Honda släppte ett kort pressmeddelande: "Casey Stoner kommer att lämna Brno ikväll till Australien efter att hans läkare rekommenderat honom attt operera hans skadade ankel." Det här verkar bli den sista spiken i kistan för Australienarens chans till världsmästartiteln. 

 

Andra intressanta nyheter för dig

Senaste utgåvan

Annonser

%d bloggare gillar detta: