Uppdaterad: Lundh till WSBK

Crash.net rapporterar att Pedercini har sökt ersättare för Leandro Mercado, som steg tillbaka till Superstock 1000, och att Alexander Lundh nu har blivit utsedd till ersättaren för de kommande fyra rundorna av säsongen. 

Vi kunde tidigare rapportera om att Lundh gått skilda vägar med Moto2-teamet MZ Racing efter säsongens sjunde race. 

"Det här kommer att bli mitt första race med Pedercini Kawasaki Superbike-teamet. Jag har aldrig tävlat i Superbike förut och kommer behöva bli bekant med min nya hoj, med start på onsdagens test och fredagens fria träning." kommenterade Lundh.

"Jag vet att teamets tekniska personal kommer att hjälpa mig anpassa mig snabbt till den nya hojen. Jag är glad eftersom att jag startar en ny och spännande erfarenhet i World Superbike med ett väldigt smart och skickligt team. Förhoppningsvis kommer vi kunna få några väldigt goda resultat." 

Uppdatering: Alex Lundh och Cresto Guide Racing har nu släppt sitt egna pressmeddelande som bekräftar att Lundh kommer köra för Pedercini Kawasaki. 

Alex kommentar från pressmeddelandet. 
"Det känns riktigt roligt och nästan overkligt att bara få en förfrågan från ett Superbike team om jag vill köra för dom den sista halvan av säsongen, att få chansen att tävla i Superbike VM känns som en dröm. Samtidigt vet jag att detta blir den största utmaningen jag någonsin gett mig in på. Att hoppa in i Superbike VM och köra mot förare som Carlos Checa, Max Biaggi, Marco Melandri Mfl på en Superbike med mer effekt än jag någonsin testat ska bli riktigt kul. Som tur är har de lagt in en testdag på onsdag i Moskva så jag får lära mig banan och känna på min nya cykel en Kawasaki ZX 10 i fullt VM Superbike skick. Följ mig på Twitter.com/alexlundh för senaste nytt."