Triumph Tiger 800 – nya toppmodeller

De två nya motorcyklarna kallas Tiger 800 XRT och XCA. De är välutrustade varianter av Tigern där Triumph säger att man fokuserat på högsta möjliga komfort. Dessa kompletterar de fyra versioner som redan finns och där XR fortsatt är med fokus på asfalt och XC är offroad. 

XRT har något högre specifikation än XRx. Den har uppgraderats med ny 650W-generator för att hantera all utrustning, sadelvärme för både förare och passagerare, värmehandtag, extraljus, ett till 12-voltsuttag, GPS-monteringskit, däcktrycksmätare, kylarskydd, CNC-fräst bromsvätskebehållare och sist men inte minst packväskhållare (väskorna kostar 6850-7150 kronor extra). 

XCA får snarlika uppgraderingar, men givetvis med övrig specifikation i likhet med XC-syskonen. Till skillnad från XRT har den inte däcktrycksmätare, nya bromsvätskebehållaren eller kylarskydd. Istället har den CNC-frästa fotpinnar. 

Svenskt pris är satt till 130 900 kronor för XCA (som finns i nya färgen Matt Khaki Green) och 120 900 kronor för XRT (som finns i nya färgen Intense Orange). Hojarna finns hos återförsäljare i slutet av juli och levereras med två års garanti.