Triumph kan bli motorleverantör till Moto2

Det är bland annat den brittiska sajten Bike sport news som rapporterar om att Moto2-klassen kommer få en ny motorleverantör till 2018.
 
Enligt deras uppgifter är planerna kring ett samarbete mellan MotoGP och Triumph långt framskriden men något slutgiltigt avtal har ännu inte signerats.
 
Honda är den
nuvarande leverantören av motorer till Moto2 men deras CBR 600RR-motor börjar bli allt mer inaktuell. Modellen säljs inte längre i Europa och produktionen är på väg att läggas ned.
 
Triumph har sedan länge lagt ner sina ambitioner på sälja motorcyklar i superbike- eller supersport-segmentet och fokus ligger istället på retro- och adventuremotorcyklar. Den brittiska tillverkaren från Hinckley håller däremot fortfarande liv i street-modellerna Speed Triple och Street Triple. Den förstnämnda 1050-kubikaren kom i ett grundligt uppdaterat utförande ifjol och nu i vår kommer lillebror Street Triple få en ännu mer omfattande nydaning. Street Triple kommer begåvas med en ny 750-motor och det är denna som antas bli aktuell som drivkälla i Moto2-hojarna från och med 2018.
 
Bike fortsätter bevaka den här nyheten, i och med den stundade lanseringen av nya Triumph Street Triple kommer det sannolikt att kastas mer ljus över den här spännande utvecklingen.
 

Senaste utgåvan

Annonser

%d bloggare gillar detta: