Traction control förbjuds i Superbike nästa år

British Superbike, en av världens främsta roadracingserier, förbjuder elektroniska hjälpmedel i klassen redan för nästa säsong. Alla former blir otillåtna, det vill säga traction control, wheelie control, launch control och eventuell race-ABS. Det regelementet kommer att gälla till 2015.

Förbudet har kommit till för att minska kostnaderna (BSB körs utan fabriksteam), förbättra konkurrensen genom att öka chanserna för privatteamen och för att stabilisera serien under längre tid.

– Kvaliteteten och kvantiteten på team och förare i BSB är bättre än någonsin förr, men för att utveckla det ännu mer är det tydligt att helt nya tekniska regler krävs, säger Stuart Higgins, seriens direktör.

Trots att BSB saknar fabriksteam står ofta importörerna till respektive märke själva bakom teamen. Seriens höga status och namnkunniga förare har gjort att teamen har satsat hårt på motorcyklarna och byggt ihop hojar för drygt en halv miljon kronor. Det nya reglementet hoppas kunna jämna ut förutsättningarna motorcykelmässigt.

Vad tycker du om de nya reglerna? Kommentera nedan.

Senaste utgåvan

Annonser

%d bloggare gillar detta: