Touratechs offroadskola

 

Firman Touratech är helt enkelt motorcykeläventyr, oavsett om det är weekendresor i Skandinavien eller årslånga äventyr genom främmande kontinenter. För dem är motorcykeln ett verktyg som tar föraren till platser han annars inte skulle haft möjligheten att besöka, och vägarna dit går sällan på asfalt.

Utöver en katalog med produkter erbjuder Touratech olika förarutbildningar på grus tillsammans med BMW. Skolan har tillgång till drygt 20 nya BMW GS-motorcyklar av 2013 års modell. Men deltagaren kan givetvis genomföra utbildningen på din egen motorcykel också, oavsett märke. Den måste dock vara en offroad/äventyrshoj som är lämpad för stående körning.

 

Under utbildningen genomför arrangören ett antal olika övningar som de anser är grundläggande för att kunna köra grus och utvecklas på ett säkert och underhållande sätt. Allt från hur man lyfter upp hojen, tar snäva kurvor stående och bromsar säkert, till hur man kör genom spår, nerför backar och vad man gör om man får stopp i en uppförsbacke. Detta är alltså inga grusturer med lite feedback vid stoppen – nej vi tränar i första hand praktiska körsituationer på vårt övningsområde och du får konstant feedback från våra instruktörer, så mycket att du troligtvis blir lite trött på dem framåt kvällen… Men givetvis kör vi några kortare turer för att applicera det vi lärt oss.

 

Touratech har valt att lägga utbildningarna på fredag-lördag, respektive söndag-måndag. Då är du som deltagare borta endast en dag från jobbet och en dag från familjen, vilket underlättar planeringen för många. Det ger oss även möjligheten att förlägga två utbildningstillfällen per helg.

Kursdatum under 2013 är följande:

BASIC

▪   10-11 maj (fullbokad)

▪   17-18 maj (några platser kvar)

▪   24-25 maj (några platser kvar)

▪   31 maj -1 juni (platser kvar)

▪   7-8 juni (platser kvar)

 

▪   2-3 augusti (platser kvar)

▪   9-10 augusti (platser kvar)

▪   16-16 augusti (platser kvar)

▪   23-24 augusti (platser kvar)

▪   30-31 augusti (platser kvar)

▪   6-7 september (platser kvar)

▪   13-14 september (platser kvar)

▪   20-21 september (platser kvar)

▪   27-28 september (platser kvar)

 

BASIC endast för tjejer

▪   26-27 maj (platser kvar)

▪   11-12 augusti (platser kvar)

ADVANCED

▪   2-3 juni (platser kvar)

▪   18-19 augusti (platser kvar)

15-16 september (platser kvar)

 

http://offroadschool.se