Toni Elias bryter med Aspar Moto2

Elias hade ett minst sagt lyckat år i Moto2 år 2010, men efter en betydligt sämre säsong i MotoGP förra året så återvände spanjoren till Moto2-klassen med Aspar-teamet. 

Tyvärr har han aldrig hittat tillbaka till den toppform han hade 2010 och har hittills bara placerat sig sjua som bäst, med 15:e plats i den totala ställningen. Efter hans krasch på Mugello har Elias och teamet kommit fram till att gå skiljda vägar med omedelbar effekt. 

Teamchef Martinez kommenterade: "Vi var bakom Toni Elias direkt från starten av 2012-års försäsong. Ända sedan hans tidigare stint i det här teamet, tidigare i 250cc-klassen, har han visat att han är en snabb förare. 2010 vann han Moto2-titeln."

Martinez lägger också till att målet med MAPFRE Aspar är att alltid vara ett av toppteamen i klassen och en stark deltagare i världsmästerskapen. "Det här året fick vi sätta stor tilltro till Tonis förmåga att ge oss titeln, men i slutändan gick det inte som vi förväntat oss." 

Själv så kommenterar Elias saken så här: "Vi har alltid letat efter lösningar tillsammans för att försöka att åka fortare med Suter, men i slutändan hittade vi inget sätt. Atmosfären i garaget och relationen mellan teamet och mig har alltid varit utmärkt, mekanikerna har gett sitt allt för att försöka hitta lösningar och Jorge (teamchef) har trott fullständigt på mig, men saker gick inte som vi hoppats."

Kommentera: Vart tror du Toni Elias tar vägen nu? Nytt team redan nästa racehelg?

Senaste utgåvan

Annonser

%d bloggare gillar detta: