Terblanche till Confederate

Från sitt huvudkontor i Birmingham, Alabama, i USA, medelade Confederate Motors att de har anställt den hyllade italienske motorcykel-designern Pierre Terblanche för att leda företagets produktutveckling.

 
Confederates grundare och VD, H. Matthew Chambers, beskriver Ducatis före detta chefsdesigner så här: "Terblanche är en rebell som av naturen är missnöjd med status quo, och det är absolut nödvändigt för att föra Confederates ikonoklastiska konstruktionsföreskrifter. Han är också skrämmande intelligent, våldsamt modig och farligt frispråkig. Så långt vad det beträffar Confederate så… Whats not to like?"
 
Pierre Terblanche – född i Sydafrika – tog en magisterexamen i Transport Design från den prestigefyllda Royal College of Art i London. Efter examen fick han ett jobb hos Volkswagens avancerad designstudio – Design Düsseldorf – där han arbetade med inredning till Golf och Polo-projekten.
 
Terblanche är mest känd för att ha skapat Ducatis ikoniska Desmo V-twin modeller, inklusive Multistrada, Hypermotard, Supermono, MH900e, Sport Classics-trion, liksom den revolutionära 999 Superbike.
 
"Som designer har jag beundrat Confederate på avstånd under en längre tid," säger Terblanche.
"Efter att ha arbetat för stora företag där du måste ha ett utskottssammanträde innan du lägger till ytterligare en bult eller bricka är det en enorm kreativ frihet att på Confederate få göra lite snyggt designarbete på en ohämmad, ostrukturerad miljö".
 
(Foto:. Pierre Terblanche (vänster) med Confederate Motorcyklar grundare och VD , H. Matthew Chambers.)