Tekniska problem för Backlund

Tio minuter in på den fria träningen fick Backlund växellådsproblem. Växellådan och kopplingen byttes till första kvalet föra tt vara på säkra sidan. Fyra varv in i det första kvalet började det regna och Filip hade då 15:e bästa tid. 

Till det andra kvalet fanns förhoppningar om förbättring, men efter fyra varv fick Filip gå in i depån med ytterligare växellådsproblem. Kvällen och natten gick åt till att lösa problemet. 

På warm up funkade lådan men motorn bludrade ur svängarna. Felsökning påbörjades men när Filip körde ut för start konstaterade han att det inte var löst. 

Filip körde trots problemet runt på en tiondeplats. Efter halva racet kom problemet med växellådan tillbaka och Filip föll bakåt. Ett antal vurpor gjrode att Filip slutade som fjortonde man och därmed plockade poäng. 

– Jag vet inte riktigt vad jag skall säga börjar Filip Backlund. Vi kom aldrig in i helgen och jag fick aldrig möjlighet att slåss om segern som jag både hoppades och trodde på innan helgen började. Vi har nu test innan nästa race och måste komma tillrätta med problemen så att vi kan utmana om pallen igen slutar en tydligt revanschsugen Backlund.

– Tyvärr gav vi bort möjligheten att ta in ordentligt på Jenkinsson som vurpade, när vi nu hade tekniska problem. Jag tycker synd om Filip som aldrig riktigt fick chansen denna helgen. Det är aldrig kul när tekniska problem sätter käppar i hjulen men det ingår i spelet fortsätter Joakim Wiedesheim. Nu måste vi se till att allt klaffar nästa race så att vi kan vara på pallen igen och ta värdefulla mästerskapspoäng avslutar Joakim.

I mästerskapet ligger Filip nu på en total fjärdeplats på 73 poäng.

1. Adam Jenkinsson 111

2. Hudson Kennaugh 110
3. Joe Burns 99
4. Filip Backlund 73
5. Victor Cox 61

Nästa tävling går på Oulton Park 9-11 augusti