Team Lindhe slipar formen

Efter tre dagars tester i norra delen av Italien, förflyttade sig teamet sedan söderut, 10 mil söder om Florens. Med 15 grader varmt har våren kommit till Italien, vilket har inbjudit Jonny och hans teamkollega Tobias Olsson till två timmars effektiv mc-körning varje dag. Bl.a har de gjort tester på olika avgassystem och fjädringsinställningar.

Banorna är hårda och snabba, liksom i VM, så många utav de främsta VM-förarna befinner sig i Italien just nu. En av dem är Aprilia’s VM-stjärna, Javier Garcia Vico, som tillsammans med sitt fabriksteam genomförde tester på samma bana som Team Lindhe under ett par dagar. Glädjande var att Jonny Lindhe, på en något modifierad standardhoj, var drygt sekunden snabbare per varv än den spanske fjolårs VM 2:an. Givetvis så skall man vara försiktig med jämförelser så här inför säsongsupptakten, men det ser väldigt inspirerande ut inför premiären i april.
Första SM-deltävlingen går på Ripabanan utanför Kristianstad, 10-11:e April, och helgen efter inleds VM-säsongen i Asti i Italien.

Jonny är mycket positiv till sin nya HOnda CRF450F, och nästa vecka skall han testa det 490-kit som han skall använda i VM.

Senaste utgåvan

Annonser

%d bloggare gillar detta: