Tävling om biobiljetter

Vi är inte bortskämda med bra filmer om motorcyklar. I ärlighetens namn är de mycket, mycket få. Citronträd & motorolja är en grymt bra film även om titeln är fruktansvärd. I original heter den ”The world’s fastest Indian” och det får ju vem som helst att vilja se den.

Filmen har en bunt kändisar i rollistan, med Anthony Hopkins i huvudrollen som Burt Monroe, en galen excentriker i Nya Zeeland. Han brinner för drömmen att åka till Utah i USA och där på Bonneville Salt Flats sätta hastighetsrekord med sin Indian från 1920. Det bästa av allt är dessutom att filmen bygger på en verklig händelse!

Filmen har genomgående fått höga betyg i recensioner. ”Ett välskapat mästerverk som drivs framåt av drömmar och av en fantastisk, sprudlande glädje” och ”en av de bästa filmer jag sett på mycket, mycket länge. Den är gripande utan att vara sentimental och spelar inte på billiga snyftkänslor” kommenterar filmsajten ciné.se som gav den full pott.

Hursomhelst, vi har tio biljetter att lotta ut till er kära läsare. Skicka ett mejl på tavling@mcnytt.se så deltar du i lotteriet av biljetterna.

%d bloggare gillar detta: