Svenskar kraschar på Isle of Man

Igår kväll damp det ner ytterligare en rapport från de två svenskarna som kör Isle of Man:

”Nu har vi kört vårt första kval/tränings pass på Mountain Circuit i Isle of Man TT. Vi har varit på ön i ca. 2 veckor för att lära oss den 6 mil långa banan som går på allmänna vägar, dock avstängda under kval/träning och tävling.

Teamet (förare Carl Strand och Martin Hamberg) fick dock en dålig start på tävlingen. Det hade precis regnat innan kvalet vilket gjorde banan väldigt svårkörd eftersom vissa delar fortfarande är hala medan andra delar är torra. Efter att båda förarna satt tider i topp 20 av de totalt 169 förarna i klasserna Formel 1, Produktion 1000cc, Junior TT, Produktion 600cc, Lightweight 400cc samt Ultra Lightweight 125cc, kraschade Carl på första varvet samt Martin på andra varvet. Martin fick dock ett varv timat vilket endast var 6 sek långsammare än fjolårsvinnaren David Jefferies. Carl låg 2 placeringar bakom Martin då kraschen inträffade. Krascherna inträffade i s.k. ?wet patches?. För övrigt var det många incidenter där bla en Skottsk förare hade en våldsam krasch uppe på berget samt en av de ?ridande funktionärerna? åkte också av. Både Carl och Martin kom dock längre än Barry Sheene, fd 500cc Grand Prix Världs
mästare i roadracing. Han åkte av i första kurvan, Quarter Bridge, i sina två första kval/träningar i TT:t för några år sedan.

Både Carl och Martin får avstå dagens morgon- och kvällsträning pga mindre skador. Förarna hoppas dock att kunna få starttillstånd av tävlingsläkaren för tisdagens kvällsträning. Det är dock en kamp mot klockan, eftersom förarna måste avslutat 6 varv senast onsdag för att få starta i tävlingen. Teamet arbetar dygnet runt för att få ordning på hojarna. Carl och Martin tävlar i klasserna Produktion 600cc samt Junior TT. Bilder kommer snart har det dock lite ont om tid nu.”