Svedea: Provkörning en stor risk

Försäkringsbolaget Svedea konstaterar att det varje år görs 65 000 ägarbyten av motorcyklar och säkerligen en motsvarande mängd provkörningar i samband med dessa. Det är dock en stor risk, då stöldförsäkringen inte gäller när du lämnar över nycklarna.

– Som säljare bör man vara försiktig med att lämna ut sin hoj. Att ta ett körkort i pant räcker inte långt då det kan vara förfalskat. Be i stället om att få hela eller en stor del av köpsumman innan provkörningen och om möjligt se till att den sker på inhägnat område. Även om man är mån om att få mc:n såld så gäller det att vara försiktig när man låter folk provköra. Känner man sig osäker kan det vara bättre att prata med en lokal mc-handlare och få hjälp att sälja motorcykeln den vägen, säger Olle Molin, produktchef mc-försäkring på Svedea.

Det är alltså Svedeas tips för att genomföra en så bra provkörning som möjligt. Läs mer om Svedeas MC-Försäkring här. Tidigare i år kunde vi också presentera SMC:s tips. Hur brukar du hantera provkörning vid försäljning?