Svarta handskar från Knox

Knox mc-skydd har funnits på marknaden i några år och vandrat från olika generalagenter till att nu finnas hos Batavus Vartex. Deras Handroid-handskar av 2013 års design innehåller en massa spännande förkortningar som DC SPS, LDPE, TPR och sen de vanliga XS-XL.
LDPE är Low density polyehene och TPR är Thermo plastic rubber. Helt enkelt nya material som ska öka bekvämligheten och säkerheten för användare.
 
Knox patenterade skydd SPS (scaphoid protection system) ger föraren ett skydd mot båtbenet som skapas av komprimeringsfraktur eller annan skada när handflatan får kontakt med vägbanan. Genom systemet kan plastförstärkningar agera som stötdämpare, eliminera greppeffekten vid kontakt och skydda mot båtbenskada.
 
Boa Technology är ett företag som tillsammans med Knox har utvecklat förslutningsmekanismen för Handroid-handskarna som alltså dras på och sedan stängs med ett vred som drar åt sju vajrar. Eller som Knox föredrar att marknadsföra det. "7 trådar av flygplansstål som är ihopvävda i en bunt".
 

Handroid-handskarna finns i fem olika färger och för i år är helsvart nytt. 

Priset då? Sisådär 2 295 kronor. Det kostar att ligga på topp.

 

http://www.vartex.se/mc_tillbehor

Senaste utgåvan

Annonser

%d bloggare gillar detta: