Suzuki snabbast på Phillip Island-test

I helgen är det premiär för Superbike-VM på Phillip Island och de senaste två dagarna har teamet haft möjlighet att finjustera allt på samma bana innan säsongen drar igång. Konkurrensen är som bekant stenhård och vi hittar flera nya homologiseringsmodeller i fältet, men det blev Alex Lowes och Suzuki som satte snabbaste tid. 

Lowes var riktigt snabb på Phillip Island förra året och fortsatte i år i samma stil, bästa tid blev 1.30,859 – bara 0,021 sekunder framför Jonathan Rea som bytt till Kawasaki. Men Lowes är bekant med förra årets problem och läser inte in för mycket i resultatet.

– Det har varit en svår dag och jag är rätt förvånad över att vara snabbast. Vi hade några problem att reda ut men killarna har jobbat riktigt hårt och gjort ett fantastiskt jobb. Vi tar oss ann det här året annorlunda än det förra, då jag nästan förstörde hela min säsong innan första racet förra året genom att krascha, men i år är jag tänker jag inte göra om det – misstag kan så klart ske men vi arbetar bra, sa Lowes efter andra dagen. 

Rea arbetade på att fortsatt bekanta sig med ZX-10:an och ställa in sin nya hoj, men blev ändå tvåa. Moto2-vinnaren Jordi Torres blev trea ombord sin Red Devils Roma Aprilia framför Tom Sykes och Leon Haslam. Första Ducati hittar vi på sjätteplats i och med Chaz Davies ombord nya Panigale R. 

Supersport-världsmästaren Michael van der Mark har tagit steget upp till superbike och slutade på niondeplats. Även Niccolo Canepa imponerade när han satte EBR på elfteplats – under 1,2 sekunder från Alex Lowes. Kompletta resultat nedan.