Suzuki återvänder till roadracing-SM

Reijers Roadracing Team sadlar om från Kawasaki till Suzuki till 2019 års säsong, detta efter att ha presenterat ett samarbete med Suzuki Sverige. Förra året bestod teamet bland annat av Theo Borglund och Markus Karlsson som tävlade i Superbike-serien tillsammans med teamchef Robert Reijers. 

– Teamet kommer att ha två till tre förare inför premiären på Anderstorp och förberedelserna pågår febrilt i garaget utanför Västerås. Jag och mitt team är naturligtvis grymt taggade inför säsongen 2019 och det känns oerhört kul och inspirerande att få förtroendet att vara en del av Suzukis satsning nu när de väljer att komma tillbaka till den svenska roadracing-arenan, säger Robert till roadracing.se. 

Rasmus Östlund, STF Affärsenhetschef hos KGK Motor AB (importör av Suzuki), har tillsammans med Robert arbetat fram det nya teamet och Suzukis återkomst till svensk roadracing. 

– Redan under vårat första möte upptäckte jag att våra ambitioner drev åt samma håll, och därmed la vi grunden till ett samarbete för ett nytt och starkt Suzuki-team till 2019. Valet blev enkelt att anförtro Robert som har höga ambitioner om att ta team så Team Suzuki Sweden till topplaceringar redan första säsongen, berättar Rasmus.