Stora nyheter från Harley-Davidson

En adventure från Harley-Davidson låter kanske helt osannolikt men det är bara en av flera nyheter som vi kan vänta oss inom mycket kort.

Den amerikanska tillverkaren har precis presenterat sin plan på att kapa åt sig marknadsandelar inom en mängd nya områden inom de kommande åren. Planen kallar de More roads to Harley-Davidson.

Planen består av tre delar som omfattar nya motorcyklar, bättre kontakt med kunderna och ett bättre stöd till handlarna. Målet är att skapa en bredare målgrupp och ett allt större community kring varumärket för att säkra framtiden för märket.

När det gäller de nya modellerna finns stora touring/cruisermodeller med i planen men även flera cyklar som vi aldrig trott att vi skulle se från just detta märke.

En ny modulär plattform som spänner från 500 till 1250 kubik och som täcker in tre egna segment kommer lanseras inom de kommande åren. Motorcyklarna ska ha motorer med fyra olika slagvolymer. Exempelvis nämns en streetfighter på 957 kubik och kanske den störtsta nyheten Pan America, en adventure på 1250 kubik. Dessa två samt en modell kallad 1250 Custom ska lanseras tidigt 2020. Ytterligare modeller inom denna satsning ska presenteras fram till 2022.

El-prototypen Livewire är nu helt klar att nå kunderna 2019 och den kommer snart få sällskap av andra elektrifierade produkter från tillverkaren. Harley-Davidson planerar även nya modeller med motorer på 250–500 kubik för den asiatiska marknaden.

Se videon ovan för mer om den nya satsningen från Harley-Davidson!