Stoners debut i V8 Supercars

V8 Supercars börjar per tradition på Adelaides gator och var platsen för dubbla MotoGP-mästaren Casey Stoner debut i serien. Det första racet kunde australienaren inte fullfölja på grund av en punktering, vilket även resulterade i att han fick börja sist i det andra racet. 

Under det andra racet körde Stoner upp sig till plats 14 från 30. Stoner blev efter helgen tillfrågad hur hans framtid ser ut i V8-racing. 

– Jag har ingen aning än. Jag har fått blodad tand och generellt vet vi mer vad vi håller på med och jag är inte så nervös som jag trodde. Jag behöver fortfarande mycket mer erfarenhet. Det är fortfarande mycket som pågår i bilen som kommer ta lång tid för mig att förstå efter 24 år på motorcykel, berättar Stoner

– Jag körde bara i mål på ett race, det kunde varit två. Vi kunde inte riktigt få bilen att funka under hela helgen och igår gick det inte bättre. Idag kändes den definitivt bättre och jag kände mig mer bekväm. Förhoppningsvis kommer det sakta börja komma, men just nu vill jag bara ha kul, gå och tävla med några killar och se vad som händer i slutet av året.