Stoner tillbaka på Repsol Honda

Honda håller på med tester nu under sommaruppehållet i tävlingskalendern och får hjälp av forne världsmästaren Casey Stoner. Australiern slutade i MotoGP i november förra året men fick i går provköra Honda RC213V igen på Twin Ring Motegi i Japan. Stoner började på årets modell innan testerna avbröts för regn. Han hann bara köra sex varv. Tanken var att börja förmiddagen på RC213V och under eftermiddagen köra RC214V.

– Det kändes bra att vara tillbaka på motorcykeln, även om det bara var för några få varv. Vi hann bara med en körning innan regnet kom vilket var lite av en besvikelse. Det var riktigt fint att få den första körningen, det var nio månader sedan jag satt på en motorcykel och det kommer att ta ett tag att bli van vid allt igen. Motorcykeln och banan kändes bra och jag hoppas på bättre tester i morgon (i dag) med torr bana och fler varv, säger Casey Stoner.

HRC:s vice VD Shuhei Nakamoto var efter första körningen mycket nöjd med att ha Stoner tillbaka på en Honda.

– Han kännder till maskinen väldigt väl och jag är säker på att han kan hjälpa våra ingenjörer och tekniker med utvecklingen av RC213V. Vi ska också be honom testa den nya produktionsracern och ge osss sina initiala upplevelser för att hjälpa oss att tillverka den bästa möjliga maskinen.

Andra intressanta nyheter för dig

Senaste utgåvan

Annonser

%d bloggare gillar detta: