Stoner testar 1000-kubikare

Ducati testade deras GP12 dagen efter racet på Jerez och nu blev det Casey Stoners tur att testa den racer som Honda har utvecklat till 2012. Reglementet för nästa säsong säger att motorvolymen får vara på max 1000 kubik med maximal borrning på 81 millimeter och högst fyra cylindrar och HRC ligger säkerligen där. 

HRC:s testförare Kosuke Akiyoshi och Shinichi Ito har testat den nya RCV på Suzuka och tanken var att både Stoner och Pedrosa skulle testa på Jerez. Pedrosa som bröt sitt nyckelben i helgens race kunde dock inte vara med. Stoner hann med 50 varv, varav några på helt nya 2012-däck.

-Allting har gått väldigt bra, väldigt positivt. Det är bara skönt att få köra 1000-kubikaren igen, att känna motorn och effekten. Jag hade väldigt kul och njöt av första dagen eftersom allt vi provar verkar fungera. Vi fokuserade inte på något särskilt i dag, försökte bara förstå vad motorcykeln gör, hur den reagerar under bromsning och sådana saker och ha i åtanke vissa av de problem vi har med 800-kubikaren just nu. Bromsningen verkar bättre, stabiliteten fram på väg in i svängen verkar väldigt bra och så vill vi såklart förstå hur effekten kommer. Och den är väldigt smidig, säger Casey Stoner.

Senaste utgåvan

Annonser

%d bloggare gillar detta: