Stoner: ”Jag ångrar det inte för en sekund”

Casey Stoner, före detta MotoGP-världsmästare och numera pensionerad, ska skriva ett par bloggar till den brittiska kanalen BT Sport.  I den första bloggen skriver han om bland annat sitt besök i USA, ett riktigt sabbatsår och sitt val att lämna MotoGP.

Stoner åkte till Austins GP i vad som ryktades vara en planeringsresa för en eventuell comeback. Men Stoner var bara där för att träffa några vänner och före detta kollegor. Efter MotoGP-helgen, som han till stor del spenderade med att se Supercross, var han flera dagar hos Ben Spies, även han pensionerad, och njöt av att inte behöva hoppa på ett nytt plan varje vecka. 

Stoner har tidigare kört i V8 Supercars, mer specifikt Dunlop-serien, men säger nu att han vill ta ett fullständigt sabbatsår. 

”Jag planerar att ha en avslappnad vinter här i Australien. Jag spenderar lite tid med V8-killarna när de inte tävlar och generellt sett så njuter jag bara av att vara hemma med Ally och Adri. Just nu så är jag nöjd med att slappna av och inte konstant leva på resande fot för första gången jag kan minnas.” skriver Stoner.

Stoner säger dock att ett test med HRC inte är omöjligt. Det är dock inte för att han vill förnya sin roll som testförare, utan för att han har skuldkänslor efter att många av förra årets test regnade bort. 

”Jag skulle vilja köra ett test för dem – om de vill ha mig – av goodwill, då många av mina kontrakterade testdagar spolades bort av dåligt väder, så jag har dåligt samvete för att jag fick betalt för att inte köra.”

Angående MotoGP säger han att han ärligt talat inte kollat så mycket, men sett att Márquez gör ett väldigt bra jobb hos Honda. Angående sitt beslut är han väldigt tydlig,

”Jag ångrar inte mitt beslut, inte för en sekund.”

Läs hela bloggen här.
 

Senaste utgåvan

Annonser

%d bloggare gillar detta: