Stoner glädjs åt tystad kritik

Det är i en intervju med MCN som Stoner berättar hur han glädjs åt att kunna tysta kritiken från Valentino Rossi och Jerry Burgress. Under 2010 hade Stoner stora problem med Ducatin, något Burgress då påpekade att han skulle kunna fixa på 80 sekunder.

"Hela grejen med att Valentino pratade om att jag inte pressade tillräckligt hårt var inget nytt, tidigare har Ducatin varit bäst och jag haft de bästa däcken och allt annat."

"Det snacket förföljde och plågade mig under min tid hos Ducati ända tills Valentino satte sig på hojen och visade att ingenting var annorlunda från när Marco Melandri eller Nicky Hayden körde."

"Ärligt talat var det roligt när han sa det men det gav mig ingen mer motivation, jag hittar min egen motivation."

"Jag visste att när han satte sig på hojen skulle han inte vara snabbare än mig. Jag var 100% säker. I början av säsongen klagade han (Valentino) på sin axelskada, men han fick sitt bästa resultat med den skadan."

"Så fort skadan försvann blev det bara värre. Ursäkterna fortsatte tills slutet av säsongen då dom började erkänna att dom inte visste i vilken riktning dom skulle gå."

"Anledningen till att den här mästerskapsvinsten känns så bra är till stor del på grund av kritiken vi fick från Valentino och Jerry, om att vi inte kunde utveckla en hoj och inte visste vad vi höll på med. Tydligen är dom 10 gånger mer förvirrade över vilken riktning dom ska gå i än vad vi var."

"Dom ville ha allt möjligt och fick vad dom bad om, men inget har funkat, dom har inte förbättrat någonting. Dom ligger inte bättre till än vad dom gjorde i början av säsongen och dom vet inte vad dom ska göra."

"Vi visste i alla fall vilket håll vi ville ta det mot, men vi hade bara inte pengarna. Dom har pengarna nu och har ändå inte lyckats ta det i rätt riktning."