Stockholmare har längst till jobbet

 

I en undersökning bland drygt 5 000 svenskar gjord av YouGov på uppdrag av försäkringsbolaget If kom man fram till att genomsnittssvensken har en knapp halvtimme till jobbet, närmare bestämt 26 minuter, enkel väg.

– För genomsnittssvensken innebär det här närmare en timmes resväg varje dag för att ta sig till och från jobbet. Det är klart att det inte är helt lätt att få in i en fungerande vardag, säger Daniel Claesson, pressansvarig på If.

Endast åtta procent av befolkningen har mindre än fem minuters väg till sin arbetsplats medan 38 procent hinner dit inom en kvart. En procent av de tillfrågade behöver färdas i över två timmar innan de nått sitt jobb.

Sett till olika län i Sverige så är det stockholmarna som har längst väg till arbetsplatsen, åtminstone räknat i tid – 33 minuter i genomsnitt. Därefter kommer Uppsalabor med 30 minuter. I Jönköping, Kronoberg och Gotland tar sig majoriteten till arbetet på under en kvart och Södermanland, Kronoberg och Norrbotten är de län där störst andel, 12 procent, har max fem minuter till jobbet.

Diskutera: Hur tar du dig till jobbet och hur lång tid tar det?

Senaste utgåvan

Annonser

%d bloggare gillar detta: