Staten subventionerar skydd

Det har ännu inte tagits något beslut i frågan men enligt italienska tidningen Motociclismo ska förslaget om subventionerade skydd för italienare tagits fram av landets transportkommission och dykt upp som en punkt i ett förestående budgetarbete.
 
Förslaget som enligt uppgift kan minska kostnaderna för ett ryggskydd med 50 procent har kommit till efter att myndigheterna tittat närmare på komplikationer efter motorcykelolyckor. Just avsaknaden av ryggskydd ska enligt de här undersökningarna ökat risken för svåra skador med 63 procent.
 
Om förslaget går igenom sägs det omfatta ryggskydd men även de airbagsystem som väntas hitta ut på marknaden i större utsträckning inom kort. Att halvera kostnaden för dessa skydd med hjälp av statliga subventioner beräknad kosta 2,5 miljoner euro.
 
Genom att sänka kostnaderna för slutkonsumenten förväntas dock användningen av skydden öka och därmed antalet svåra skador sjunka, uppskattningsvis tros italienska staten på så vis spara 21 miljoner euro per år som annars gått till vård och rehabilitering.
 

Senaste utgåvan

Annonser

%d bloggare gillar detta: