Spännande race i Thailand

Chang International Circuit i kungadömet Thailand var värd för den andra deltävlingen i World Superbike i helgen som gick. Det bjöds på tre spännande och underhållande race, två heat i superbike och ett i supersport.
  
Det första heatet i superbike som kördes på lördagen i 33 graders värme bjöd på spänning från start till mål. Överraskningen inför heatet var Hondaföraren Michael van der Marks poleposition. Ett resultat som bekräftar att Honda gjort sitt jobb väl med den något ålderstigna Firebladen.
Inledningsvis när starten gick var van der Mark väl med i täten men tvingades till slut att ge sig i kampen mot de bägge Kawasakiförarna Tom Sykes och Jonathan Rea. Kampen dem emellan var dock underhållande racet igenom där slutligen Jonathan Rea drog det längsta strået och vann tätt före Sykes. Trea blev van der Mark distansierad med 9,6 sekunder i mål.

Det andra heatet kördes i liknande värme och bjöd på minst lika stor spänning. Åter igen var det de bägge Kawasakiförarna som tog täten tätt följd av Hondaföraren van der Mark och Ducatiföraren Chaz Davies. Van der Mark orkade dock inte hänga med i det höga tempot som sattes att Sykes och Rea. Davies såg ett tag ut att halka efter även han, men när de bittra teamkamraterna började kämpa om tätstriden med varandra och byta platser, lyckades Davies åter få häng på tätduon. De avslutande tre varven var de bästa och mest spännande som upplevts på väldigt länge. Ingen av förarna hos Kawasakiteamet ville ge vika och stundtals var det frågan om någon av dem ens skulle ta sig i mål med tanke på hur våldsamt de satsade för att vinna. Tom Sykes körde smartast och bet ifrån på sista varvet och lyckades vinna med endast 0,19 sekunders marginal före Jonathan Rea. Chaz Davies tog sista pallplatsen och fick bevittna spektakulär racing framför sig. Han blev slagen med 0,31 sekunder av vinnaren.

I supersportracet var det minst lika spännande. Kampen stod mellan världsmästaren Kenan Sofuoglu (Kawasaki), PJ Jacobsen (Honda), Jules Cluzel (MV Agusta) och nykomlingen samt vinnaren från första deltävlingen Randy Krummenacher (Kawasaki). Det byttes positioner flera gånger per varv och länge var det helt omöjligt att tippa vem som skulle vinna. 

Två varv före mål när Cluzel tagit sig upp i täten fick han en lucka till övriga i fältet. Den uppkom i samband med att Sofouglu tacklade Jacobsen när han skulle ta sig om honom. Bägge förarna höll sig på hjulen men tappade tid mot Cluzel som därmed kunde vinna tävlingen på sin MV Agusta. Kenan Sofuoglu blev tvåa 0,81 sekunder efter och trea blev PJ Jacobsen slagen av turken med 0,1 sekunder. Krummenacher blev fyra 1,24 sekunder efter vinnaren.

 

Senaste utgåvan

Annonser

%d bloggare gillar detta: