Sofuoglu mästare i Supersport

Den enda som kunde hota Sofuoglu var Jules Cluzel som var tvungen att ge allt för att inte låta turken avgöra. Trots vinst räckte det inte då Kenan Sofuoglu slutade tvåa och tog hem sin tredje titel redan innan sista racet.

I Superbike-klassen är det ännu inte avgjort. Första racet kördes på blött och fick startas om efter oljespill på banan. Tom Sykes vann det 16 varv korta racet före Carlos Checa och Sylvain Guintoli. Race två blev dubbelt Aprilia på pallen då Eugene Laverty tog sin första vinst för säsongen före Jonathan Rea. Trea blev Max Biaggi som inför sista tävlingen i Frankrike har en ledning på 30,5 poäng före Tom Sykes som fick bryta race två.

Alexander Lundh fick samma slutresultat i båda race, plats 14. Det är hans bästa placering i klassen.

"Hela tiden fortare och känns bättre för varje pass på denna hoj!", skrev han på twitter innan racen.

I Superstock-klassen blev svenske Christoffer Bergman sexa.

– Jag hittade tyvärr inte riktigt samma flyt som under kvalet. Banan var i betydligt sämre skick och saknade grepp helt och hållet. En 6:e plats är inte så dåligt men hade hoppats på några snäpp högre placering, sa han efteråt.

Lukas Ockelfelt vurpade på första kvalet och bröt ett ben i handen vilket ledde till att han bröt efter tre varv i racet.