SMC: en motståndsrörelse mot hojåkare

-Självklart kan inte vi i Sverige ensidigt införa förbud för sporthojar, då detta säkert strider mot en massa EU-regler, säger Per Johansson, Generalsekreterare SMC.

-Dock når dagens debatt ut i hela EU och eftersom vi i Sverige är föregångare avseende trafiksäkerhet är det många som lyssnar bland Europas stater. Detta gör att det kriminella beteende vi nu ser hos vissa förare av sporthojar och som sprids över Europa på sikt negativt kan påverka motorcyklismen i hela Europa, fortsätter Per.

-En motorcykel, även en sporthoj, är helt ofarlig och skadar ingen. Det är den som kör den på ett olämpligt sätt som gör att den blir farlig både för sin förare och för sin omgivning. Eftersom det inte går att förbjuda enstaka individer är det dags att starta en motståndsrörelse mot de som genom sitt sätt att köra motorcykel skapar en hotfull debatt med rop på förbud och restriktioner. Motståndsrörelsen är öppen för alla som värnar om den framtida motorcyklismen utan restriktioner och förbud, som helt enkelt vill ha mångfalden kvar, förklarar Per.

-Vi alla som i framtiden vill att det ska vara möjligt att fritt välja motorcykel, och det är den absoluta majoriteten av Sveriges motorcyklister, måste tydligt tala om vad vi tycker och ta avstånd från beteenden som hotar vår hobby. Vi måste också ta avstånd från, och få folk att inse det dumma i, att köpa filmer som visar rekordförsök mellan Stockholm och Uppsala. För mig är detta inget annat än rekord i dumhet. Varje person som köper dessa filmer är med och sponsrar, och sporrar, till nästa film på samma vansinniga och farliga tema, anser Per.

-De är nu vi kan påverka situationen och därmed den framtida utvecklingen. Vi måste tillsammans hjälpas åt att få stopp på dem, som via livsfarliga beteenden skadar motorcyklismen, innan det är för sent, förutspår Per.

Annons

Annons

Senaste utgåvan

Annonser

%d bloggare gillar detta: