Smarty Pantah byggd av XTR Pepo

Bygget med det extrema utseendet är byggt av den franskfödde Pepo Rosell som numer är bosatt i Spanien som står bakom skapelsen.
Pepo som egentligen är utbildad till biolog, hamnade hos den spanska Ducati importören och efter ett par år där kände han att det var dags att starta eget.
1996 gjorde han det och inriktningen har alltid varit att bygga extrema sporthojar och caféracers. 2001 startade han nästa verksamhet där han byggde om Ducati hojar efter egen design och döpte företaget till Radical Ducati.
Enligt honom själv tog arbetet över för mycket och han tog då en paus i verksamheten efter 13 års skapande. Bara för att ett par år senare börja om från början med XTRPEPO-Extreme Pepo. Nu med företagsidén ”less business and more fun”. 

I grund och botten är projektet en Ducati Monster 821 från 2016. 
Kåpan på hojen är byggd i glasfiber och är inspirerad av 70-talets Pantah-modell och är en direkt hyllning till den tidens racer från Ducati.
Det finns en massa annat godis på hojen som inte fanns där i originalutförande. Visst finns det delar på hojen som går att köpa från andra tillbehörsspecialiserade företag men det mesta har byggts av Pepo själv. 
De flesta fästen på hojen är tillverkade av honom och är av bolt-on typ. 
Prylarna som är tillverkade av honom själv är de som får hojen att bli något speciellt. Bakramen är ett exempel på allt som han har byggt till hojen och det finns inte mycket kvar på den som är orört. 

–Den riktiga skönheten i hojen sitter i kåporna, säger Pepo stolt. Designen tycker jag är rakt igenom superb. Den är rejsig,stark men ändå elegant, fortsätter han. 

Råkar du sitta på en Monster 821 eller 1200 och vill bygga något liknande så har Pepo kit till försäljning på XTR:s hemsida. 

Senaste utgåvan

Annonser

%d bloggare gillar detta: