Skinnställ med airbag snart här

ALPINESTARS, den välkända tillverkaren av skyddskläder, har inom racingen ett system kallat ”dual charge”. Systemet släpper ut luften långsamt efter en krasch så att skinnstället återfår sin normala passform och låter föraren resa upp hojen och fortsätta racet. Skulle olyckan sen vara framme igen, kan ställets airbag då lösa ut ytterligare en gång. Priset för ett Tech Air Race airbag-ställ från Alpinestars blir runt 54.000 kronor.

DAINESE är en av världens mest kända tillverkare av skinnställ och annan skyddsutrustning för MC. De har utvecklat ett airbag-system som sitter integrerat i skinnstället. 

Nu finns D-Air, som systemet heter, tillgängligt i handeln. Det är D-Air Racing som introducerats, främst avsett för användning vid bana och tävling. 2012 är det dags för D-Air Street, systersystemet som är anpassat för dig som kör i trafiken.

Vi pratade med Anita Westin på Lelles MC som varit hos Dainese i Italien och fått mer information: -Jag tycker att det är fantastiskt med den nya airbag-tekniken och den nya nivån av säkerhet som vi kommer att kunna erbjuda motorcyklisterna, även om priset troligtvis hamnar runt ungefär det dubbla av vad ett vanligt skinnställ kostar.

%d bloggare gillar detta: