Shoeis nya X-Spirit och avancerat från Leatt

Caroline Hanssen är produktchef på Duells, hon berättar om nyheterna för 2016. Micke Jansson flikar in med information om den avancerade crosshjälmen Leatt GPX 5.5.
 
Kan du nämna tre intressanta nyheter för denna säsong?
– Då är det ju såklart Shoei X-Spirit III. Det är en helt ny hjälm i toppskiktet, den är välventilerad och har fått utbytbara vingar på utsidan för bästa aerodynamik. Den har även en unik funktion som innebär att inredningen kan tiltas i skalet för att möjliggöra bästa sikt oavsett förarens längd och körställning.
 
Det var nummer ett, vilken är nummer två?
– Det får bli Daineses senaste Laguna Seca Evo-ställ. Det är otroligt mycket ställ för pengarna, en nyhet för i år är elbowsliders.
 
Och den tredje och tredje produkten för i år?
– Då får du prata med Micke!
 
Micke, vad vill du visa för nyhet för denna säsong?
– Det här första året som du kan köpa en Leatt-hjälm med deras Turbine-teknik. Det är små diskar i ett stötabsorberande material som ligger mellan EPS:en (frigolitmaterialet) och inredningen. De tar mycket effektivt bort stötar och minskar risken för farlig hjärnrotation, ett problem som hjälmbranschen börjar ta mer på allvar nu. Den första modellen från Leatt med tekniken heter GPX 5.5. Den har en kompakt och lätt design tack vare formsprutad EPS. En lätt och smidig hjälm är även avgörande för att minska risken för allvarliga hjärnskakningar vid en krasch.
 
 
 
 

Senaste utgåvan

Annonser

%d bloggare gillar detta: