Senaste nytt från Annie Seel

Pressmeddelande 20110104

Ökenprinsessan vann tredje etappen i 2011 års Dakarrally.

Det var på den tredje sträckan mellan San Miguel de Tucuman och San Salvador de Jujuy, Argentina som Annie Seel tog hem sin första etappseger på MC i 2011 års Dakarrally. Med råge. Och passerade samtidigt närmaste konkurrenten och debuterande Laia Sanz från Spanien, i den totala sammanställningen, som tidigt visat sig vara en värdig utmanare till mästartiteln i damklassen. Annie Seel ligger just nu på 49:e plats totalt.

– Idag stämde allt och det handlade om att köra motorcykel, och det tyckte jag att jag gjorde, säger en glad Annie Seel. Nu ska jag fortsätta på samma sätt och hoppas att det håller ihop. Det här var bara den tredje sträckan, det kommer många fler. Den första sträckan placerade sig Annie på en 105:e plats, detta efter problem med en läckande tank och gårdagen etapp avslutade hon på 55:e plats och en sträcka som handlade om många omkörningar.

Sträcka 4 San Salvador de Jujuy – Calama
Dagens sträcka (5 januari) innebär att tävlingen nu lämnar Argentina, och passerar över Anderna, in i Chile. Högsta höjdpunkt som rallyt når är 4800möh, där både syrebrist och kyla räknas in bland utmaningarna.

Övriga deltagare i damklassen:
Laia Sanz (ESP)
Mirjam Pol (NLD)
Silvia Giannetti (ITA)
Christina Meier (DEU)
Jenny Morgan (GBR)


Marie Hessel
+46 702 23 86 36
thedakar.blogspot.com

Senaste utgåvan

Annonser

%d bloggare gillar detta: