Sea To Sky 2013

 

Totalt deltog 131 förare från 19 länder. Tävlingen går i Kemer, Turkiet, och målgången är på bergstoppen, 2365 meter över havet. Den första dagen av tävlingen körs ett race på en strandbana. Dagen efter gäller en skogsetapp som leder fram till bergets början och därifrån tar den största utmaningen vid – den tredje dagens bergsbestigning. 

Jonny Walker tog hem segern i år. Tvåa upp till bergets topp var Graham Jarvis och trea Alfredo Gómez Cantero. Walker hade en ledning stora delar av racet, men skadade sin KTM:s bakbroms mot slutet vilket gjorde att Jarvis kunde komma ikapp. 

– Jag pressade riktigt hårt, säger Walker, men till slut kom Graham ikapp. Vi gjorde båda misstag, men han gjorde ett precis innan målet och jag kunde skapa en lucka. Jag är så glad över vinsten. Ärligt talat, jag har inga ord för att beskriva hur jag mår. Jag ville vinna så himla mycket. 

Svenskarna Håkan Ernstsson och Jon Svensson kom på plats 36 respektive 37 med fem sekunder emellan. Mikael Eneskar kom på plats 60. 

Till höger hittar du ett stort bildspel från tävlingen med över 50 bilder. 

Senaste utgåvan

Annonser

%d bloggare gillar detta: