Se Harley-Davidson 2006

Det kommer en hel del nyheter från Harley-Davidson till år 2006. Egentligen så tjuvstartade H-D det nya modellåret redan i våras då man presenterade Street Rod, en sportigare variant av V -Rod, som fick bokstavsnamnet VRSCR.

Bland de fem olika H-D ”familjerna” så är det i år just Dyna-familjen som står för de största nyheterna. Förutom två nya modeller varav en jubileumsmodell, så får alla Dyna-modellerna en helt ny 6-växlad låda. Bakdäcket breddas till 160 mm och gaffelbenen blir fetare (49mm).

Harley-Davidson är ju något av experter på att hitta anledningar till att fira och så även i år.
För 35 år sedan (1971) lanserade Harley-Davidson en motorcykel, signerad Willie G. Davidson, som anses vara de fabriksbyggda customcyklarnas föregångare, en modell som döptes till Super Glide. Detta faktum uppmärksammas nu med en specialbyggd jubileumsmodell FXD 35th Anniversary Super Glide.

Förutom Street Rod som presenterades tidigt i år och som vi provkörde redan i mcnytt nr. 4, så kommer nu en tuff uppdaterad V-Rod döpt till VRSCD Night Rod. Den får svarta detaljer, en ny sadel som ska vara mera komfortabel, mittmonterade fotpinnar kompletterade med ”highway pegs” så att man kan variera körställningen. En kåpa runt strålkastaren förstärker den speciella cutomlooken.

Se mer av nyheterna på länken och kommentara gärna här nedan.

Senaste utgåvan

Annonser

%d bloggare gillar detta: