Scramblers produktionsband ligger i Thailand

Med en prislapp på 84900 kronor så är Scrambler den billigaste modellen i Ducatis sortiment. Det finns flera anledningar till detta, men den kanske viktigaste är att Scramblers produktionsband ligger i Thailand. För fyra år sedan öppnade Ducati en fabrik i landet och tidigare har den endast fått montera ihop motorcyklar med slutdestination Thailand, men nu ökar fabrikens ansvar.

A&R rapporterar att Scrambler kommer bli den första Ducatin att monteras ihop i den thailändska fabriken. Borgo Panigale, den italienska fabriken, kommer att tillverka ramen och motorn som sedan skickas till Thailand för montering med resterande komponenter. 

Det blir allt vanligare bland tillverkarna att placera delar av sin produktion i Indien, Thailand, Indonesien eller Kina. BMW, KTM och Harley-Davidson bara för att nämna några gör det. Man väljer att själv ta hand om de avancerade bitarna – som motor och ram – medan de lättare bitarna som montering förläggs till Asien. Inte många kvalitetsproblem har uppmärksammats med kopplingar till det här upplägget och bevisligen verkar det funka. Men Ducati har en hängiven skara följare – tror ni märket gör rätt? Rösta nedan! 

Uppdatering: Det är Asien och USA som kommer få sina Scramblers från det thailänska respektive ett brasilianskt produktionsband. Europa får från Bologna där ram och motor för alla slutdestinationer tillverkas.