Så klarade Baz kraschen i 290 km/h på Sepang

Alpinestars slåss mot Dainese om att visa vem som har bäst teknologi på racerbanan. Nu släpper de viss del av data från stället som räddade Loris Baz efter däckexplosionen på Sepang förra veckan.
 
Vi ska komma ihåg att det är Alpinestars själva som är avsändare av den här informationen, men det är fortfarande häftigt att se hur effektiva dessa airbagassisterade skinnställ blivit.
 
Enligt Alpinestars data från skinnstället kastades Loris Baz av sin Ducati i 290 km/h. Krockkuddarna i stället löste ut 1,9 sekunder efter däckexplosionen som fick Baz att tappa kontrollen över hojen.

Han kastades av motorcykeln men airbagsystemet ska ha varit fullt utlöst 60 millisekunder innan han träffade marken med en kraft av 29,9 g. Krafter över 25 g är nog för att orsaka dödsfall, menar italienska Alpinestars.
 
Efter kraschen gled Baz i 6,6 sekunder över start- och målrakan och totalt tog det 8,5 sekunder innan han var helt stilla. Den enda skada han ska ha ådragit sig var en milt skrapad armbåge.
 
Däckexplosionen skedde sannolikt på grund av att teamet experimenterat med ett för lågt lufttryck i det nya bakdäcket från Michelin.

Senaste utgåvan

Annonser

%d bloggare gillar detta: