Rossis nya AGV-hjälm varnas

AGV:s nya hjälm Pista GP kommer att användas av Valentino Rossi i årets säsong av MotoGP. Hjälmen har testats under försäsongen under namnet Project 46 och uppmärksamma har kunnat se Rossi använda hjälmen redan under Sepang-testerna. Jämfört med den tidigare toppmodellen GP Tech har Pista GP en rad förbättringar: 15 procent större siktområde, 44 procent mindre aerodynamiskt lyft och 193 procent mer ventilation, bland annat.

Problemet för AGV är nu att Del Rosario, ett företag från New York, riktar en skarp tillsägelse till AGV. Del Rosario visade nämligen upp en CAD-design av en hjälm som var lik Pista GP i formen redan för tre år sedan. De lovade dock att modellen skulle finnas på marknaden till 2011 och även om inga fysiska hjälmar från Del Rosario har visats upp riktar de nu skarp kritik mot AGV.

"AGV borde ta det väldigt försiktigt med det här. För tre år sedan visade en anställd på vårt företag våra idéer för AGV som ville äga rättigheterna som vi inte ville göra oss av med… Gissa vilka som helt plötsligt tre år senare får en snilleblixt… De är ett enormt företag och vi är småpotatis som fortfarande kämpar med finansieringen. De har en del att förklara!", skrev Del Rosario på Facebook. AGV har inte svarat.

Diskutera: Vad tycker du om Del Rosarios anklagelser?

Senaste utgåvan

Annonser

%d bloggare gillar detta: