Rossi tvåa på Monza Rally Show

Monza Rally Show är ett årligt asfaltsrace med rallybilar som blivit en tradition för Valentino Rossi att delta i. Han har redan vunnit racet tre gånger och fick i år utmaning av bland annat Youtube-sensationen Ken Block, MXGP-mästaren Tony Cairolli och NASCAR-föraren Kurt Busch. 

Men det var före detta F1-föraren Robert Kubica som blev Rossis stora konkurrent. Båda körde varsin Ford WRC-bil och det var få sekunder som skiljde de två förarna de första dagarna. Den sjunde sträckan hade Rossi dock en ledning på över 16 sekunder mot Kubica, men det var blöta förhållanden – något Kubica trivdes i och utnyttjade efter att Rossi gjort ett misstag och haft närkontakt med ett skyddsräcke.

– Sån tur var kunde jag genomföra sträckan, men vi förlorade runt tio sekunder och nu är luckan bara sju, sa Rossi efter sträckan.

Kubica kunde ta hem de två sista sträckorna och vann med 12 sekunder tillgodo mot Rossi som blev tvåa, italienaren Stefano D’Aste blev trea. Efter rallyt körs alltid en ”Master Show” i man mot man-stil framför läktarna. I final såg vi igen Rossi och Kubica, där Kubica igen segrade – dock bara med 0,65 sekunder. 

Ovan hittar du ett klipp med fokus på Rossi och hans bil. Förhoppningsvis får vi se ett proffsigt summeringsklipp från Monster som sponsrar både Rossi och Block.