Rossi till Ferrari 2015?

I samband med att Ferrari (antagligen) åter träder in i den prototypklass som körs på LeMans, så har de ögonen öppna efter förare som kan skyffla in både sponsorpengar och skaffa god press. Nu ryktas det att en av stallförarna heter Valentino Rossi. Isåfall blir Rossi kanske stallkamrat med Fernando Alonso.

Rossi har redan vid flera olika tillfällen visat sig på styva linan då han testkört en Ferrari F1-bil, och han har kört en Ferrari 458 GT3-bil under 2012-års Blancspain Endurance-serie.

Ferrari har inte kört i Le Mans prototypklass sedan 1973 och de uttalanden som gjorts från fabriken låter lovande om ett deltagande med helt eget stall.

Marc Webber, som kört F1 under många år och kommer att köra en Porsche under kommande LMP1-serie 2014, twittrade nyligen så här: "Great to hear that Ferrari looking to return to Le Mans racing too?? Driver line up for 2015/16 @alo_oficial and  @ValeYellow46  #willwork". Verkar som om han vet mer än många andra.

Rossi har redan gjort ett uttalande om att han inte är konkurrenskraftig under första säsongshalvan av Moto GP 2014 och att han kommer att lägga hjälmen på hyllan efter säsongens slut. Motorcykelhjälmen alltså.

Senaste utgåvan

Annonser

%d bloggare gillar detta: