Rossi fortfarande hungrig efter pallplatser

Rossi är på jakt efter en 10:e titel i MotoGP och under en pressträff berättar han om sina mål med säsongen 2019 och hur han tänker om förberedelser och om vad han anser vara nyckeln till framgång och för att hamna på pallen igen. 

–Jag har varit hos Yamaha länge, mer än 10 år. Kanske 15-16 år, säger Rossi. 
För mig är nyckeln till framgång däcken. Vi testar däck mycket, vi kan börja tidigt en fredag morgon och hålla på hela dagen. Det handlar om att hitta en körstil som inte käkar däck och att samla viktiga data med ingenjörerna. Det är ett precist arbete. Målen vi behöver nå för att börja vinna är att hitta hur däcken kan hålla, fortsätter han. 

–En bra helg där jag har fått känna smaken av seger eller en pallplats, det är min motivation, säger Rossi som snart fyller 40 och som har VM-titlar i samtliga klasser från 125, 250 500 och MotoGP. 

Yamaha visade tillsammans med Valentino Rossi och stallkamraten Maverick Viñales upp stallets 2019-hojar i Djakarta i Indonesien med nya huvudsponsorn Monsters klibbor på hojarna.  

Viñales byter startnummer på hojen från 25 till 12. Nummer 12 har tidigare varit Thomas Luthis startnummer men eftersom han ska köra Moto2 den här säsongen tar Viñales numret. Anledningen? Han fyller år 12 januari.