Resultaten från Hojbyggar-VM!

Världsmästerskapet i Sturgis, världens mest prestigefyllda hojbyggar-tävling, gick av stapeln den 7:e augusti. Med över 80 tävlande från runt 20 länder var konkurrensen hård. Från Sverige deltog Stellan Egeland och Lasse Sundberg i Freestyle-klassen som är den största och mest prestigefyllda. Båda blev nominerade till VM genom deras framgångsrika deltagande i Norrtälje custom bike show.

Vann gjorde den relativt okände japanen Ken Tabata från Tavax Engineering, som tog hem första priset med sin Tavax 2011V. Tvåa blev britten Larry Houghton från Lamb Engineering med bygget Son of a Gun. Amerikanen Satya Kraus knep den sista podiumplatsen med sin läckra Bolide. Så hur gick det för våra landsmän "over there" i år? Stellan som tog hem det hela och vann förra året hamnade i år på en 7:e plats med sin Slugger och Lasse landade på 16:e. Fina resultat med tanke på den extremt hårda konkurrensen tycker vi!

Vi frågade Stellan på hans blogg vardagsmighty.blogspot.com om han var nöjd med resultatet. Han svarade så här:

"Nä, det är jag inte, men jag är å andra sidan inte grinig eller bitter heller. 
Sluggern var byggd för att köras och jag tror att två saker kan ha lett till att resultatet blev som det blev. 
Sluggern ser ju inte riktigt ut som en customhoj, utan mer som en koncepthoj eller teknikstudie. 
Dessutom var det flera som trodde att det var Harriern som fått en turbo(fast då kan man inte ha kollat så noga). 

Nåväl, inget att gnälla om, jag är fortfarande skitnöjd med hojen och jag skulle inte vilja ändra nåt. 
Lasse kom på 16:e plats och det förvånade mig, för det är en jävligt juste hoj. 
Förra gången han var med kom han på 17:e plats, så vi kom fram till att han bara behöver bygga sexton hojar till för att vinna!"

Läs om Stellans Slugger i MC-Nytt #10 som kommer ut den 18:e oktober. Till dess kan du kolla in de framröstade tio bästa VM-byggena på bilderna här till höger, i placeringsordning uppifrån och ner.

%d bloggare gillar detta: