Resultat Thailand Superbike VM

Thailand var värd för den andra deltävlingen i World Superbike i helgen. Det var första gången som ett VM arrangerades i landet och för alla förare var det en ny bana att lära sig.

Det blev en tävlingsdag som dominerades av engelsmän. I bägge heaten var det enkom brittiska förare på pallen. 
Jonathan Rea på sin Kawasaki hade en förträfflig helg och dominerade stort. Han vann bägge heaten enkelt genom att redan från starten ta ledningen, rycka ifrån och kontrollera racen från täten. Leon Haslam på Aprilia knep två andra platser och fortsätter att imponera i sitt nya team. Haslam har under många år lyst med frånvaron av framstående resultat, men med Aprilian visar han hur duktig han är som förare.
Tredjeplatsen i första heatet gick till Tom Sykes på Kawasaki, efter en stark avslutning i racet där han kunde utnyttja de sämre däcken bättre än sina konkurrenter framför. I andra heatet var det Suzukiföraren Alex Lowes som tog sista pallplatsen och förgyllde därmed resultatet för Suzuki.

Övrigt noterbart från Thailand är att legenden Troy Bayliss gjorde ytterligare två godkända resultat efter sina sju års frånvaro från tävlandet. I första heatet blev han 9.a och i det andra heatet orkade han med en 11.e plats totalt. I och med dessa resultat har han visat att han fortfarande är snabb nog för att hänga med i VM och kan lägga hjälmen på hyllan för gott, med gott samvete. Han har beslutat sig för att ägna sig åt familjen igen och kommer inte att göra något mer inhopp för Ducati.

Förra årets världsmästare Sylvain Guintoli på Honda gjorde två dåliga starter och var långt ned i fältet inledningsvis. Han körde dock upp sig till en 5.e och en 6.e plats i de bägge heaten. Det är inte riktigt där vi förväntar oss att finna den franska världsmästaren. Han kan bättre och kommer säkert att visa detta allteftersom säsongen löper på och han finner sig tillrätta på Hondan.