Resultat från roadracing-SM på Karlskoga

Ostabilt väder ställde till det under delar av lördagens kval, men resten av helgen var det mestadels bra väder. Det kördes race och kval på både lördag och söndag, med ett extra långt Superbike-race på söndagen och stora prispengar att ta hem. 

I båda Superbike-racen var det Lukas Bäckström och hans Yamaha R1M som tog hem övertygande vinster. Bäckström imponerade med sitt tempo och ingen kunde röra honom när han kom in i sin rytm. 

Vi såg en ännu mer övertygande uppvisning av Jesper Pellijeff i Superstock 600 där han i båda racen vann med hela tio sekunders marginal! En mästerlig prestation från den unge föraren. Desto tuffare var det dock för Bikes egna testchef som fick kämpa hårt i Battle of The Twins. Första racet fick han nöja sig med en andraplats bakom Patrik Carvall men på söndagen tog Christer revansch och tog ledningen direkt. Christer lyckades hålla alla utmanare bakom sig och gick över mållinjen som etta. 

En racerapport från herr Miinin kommer säkerligen i ett framtida nummer av Bike. Alla resultat från helgens bravader hittar du här.