Redding och Espargaro MotoGP-debuterar

Cal Crutchlow ersätter Nicky Hayden som fabriksförare hos Ducati nästa säsong. Igår fick han testa Ducatin för första gången och var snäppet långsammare än Dovizioso, 0,797 sekunder från det snabbaste varvet som sattes av Jorge Lorenzo. 

– Självklart är situationen helt annorlunda än vad jag är van vid sedan tidigare, men jag är mycket nöjd över att få jobba med Ducatis fabriksteam, säger Crutchlow. 

– Teamet har varit duktiga på att lyssna på min feedback, medan jag utnyttjar deras råd och erfarenhet. Jag är väldigt glad över sättet vi arbetar. Vi kommer inte kunna ändra saker övernatt, men idag var ett positivt första steg. 

 

I söndags var de Moto2-förare, men på måndagen tog Scott Redding och Pol Espargaro steget upp till MotoGP. Scott Redding kommer köra för Gresini Honda på Hondas nya produktionsracer RCV1000R medan Espargaro tar Crutchlows satelitcykel hos Tech3 Yamaha. 

– Att jämföra Moto2-cykeln mot RCV1000R är enkelt; de är helt olika. Det är en helt annan maskin, så på grund av det försökte jag öka mitt förtroende långsamt men säkert, säger Redding. Det är synd att min fysik inte är återställd än, men jag arbetar metodiskt och utan att pressa för mycket. 

– Idag var en väldigt speciell dag i min karriär och det var helt otroligt att äntligen få köra en MotoGP-cykel, säger Espargaro. Jag har sett fram emot att få jobba med Monster Yamaha Tech 3 och omedelbart kunde jag känna att de har en väldigt hög professionell nivå och fantastisk support från Yamaha. 

 

Det var nya tider även för Rossi som i söndags körde sitt sista race med teamchef Jeremy Burgess. På måndagen fanns istället Silvano Galbusera på plats, han och Rossi arbetade en kort period tillsammans när Rossi testade Yamahas Superbike. 

– Dagen var väldigt känslomässig, det var något annorlunda. Vi har arbetat en lång tid med Jeremy så idag var det som att starta om från början, men jag är glad och nöjd med dagen, sa Rossi. 

Under tisdagen fortsätter testerna på Valencia. MotoGP.com sänder live mellan klockan 11-14. 

%d bloggare gillar detta: