Rapport från MotoGP Texas

Med en väldigt imponerande pole position, där han på kvalet fick springa längst hela depån till sin andracykel efter ett haveri på start/mål, stod Marc Márquez längst fram i startfältet. De tidigare GP-racen hade sett en del regndroppar med riktigt blöta förhållanden tidigare på förmiddagen, men till MotoGP var det solsken som gällde (utöver en blöt bro som resulterade i 37 minuter försenat race). 

Dovizioso kastade sig in i första kurvan och gick ut med ledningen. Tätt följd av Márquez, Rossi och Iannone avvaktade den nuvarande världsmästaren bakom Ducati-föraren. Ett par varv in tog Márquez sin chans, knep ledningen och höll den hela vägen till målgång. Det är tredje gången i rad som han tar pole och vinner racet på COTA, det är åttonde gången i rad han vinner ett race i USA. 

Det lämnade Rossi, Iannone och Dovizioso att göra upp med varandra. Rossi och Dovi slogs stenhårt genom racet medan Iannone sakta började falla tillbaka, för att slutligen bli omkörd och frånkörd av Lorenzo. Rossi, vars framdäck var helt förstört, kunde inte rå på Dovizioso som kunde ge Ducati ytterligare en andraplats. 

Nästa race går redan om en vecka i Argentina.

20151304091850.png?itok=GZuABkpY