Preziosi flyttas från Ducati Corse

Bernhard Gobmeier har varit Superbike Director för BMW och 53-åringen har lång erfarenhet av motorsport, i början av nästa år tar han över positionen som General Manager för Ducati Corse och ansvarar för deras verksamhet i både MotoGP och WSBK. 

Det har tidigare ryktats om att Filippo Preziosi ska flyttas från sin position, nu är det fastställt att han kommer bli chef för utvecklingsavdelningen (R&D) hos Ducati. Italienaren har lett utvecklingen av Ducatis MotoGP-satsning med Desmosedicin sedan 2003. Preziosi hyllades 2007 när Casey Stoner tog hem MotoGP-titeln.

"Den prestigefyllda och strategiska företagsrollen kommer låta 44-åriga Preziosi att använda hans 18 år hos Ducati, 12 med Ducati Corse, till utvecklingen av nya produkter" lyder ett pressmeddelande från Ducati. 

Efter två misslyckade år med Valentino Rossi och Audis köp av Ducati kommer det kanske inte som en överraskning att förändringar sker efter 2012 års säsong. Vad tror du, hur kommer det se ut för Ducati nästa år? Kommentera nedan!

Senaste utgåvan

Annonser

%d bloggare gillar detta: