Polisen stärker övervakningen av motorcyklister

För att hantera motorcyklister som kör i extrema hastigheter kommer polisen satsa extra mycket på övervakning den här sommaren. 

– Vi ökar nu bevakningen av motorcykeltrafiken. Och framför allt har vi en ökad bevakning av de olycksdrabbade vägsträckorna. Det finns ett antal platser i olika delar av landet där man med förkärlek håller på och kör mer extremt, säger Bengt Svensson, kommissarie för trafikfrågor på Rikspolisstyrelsen, till DN.

Polisen kommer arbeta med både civila och uniformerade poliser i bilar och på motorcyklar. De fortsätter undvika jakter. 

– Vi försöker bara att inte jaga, utan att vara listigare än så. Kanske genom att mer dolt iaktta och ta identiteter på fordon. Det finns ett antal olika tillvägagångssätt som vi använder för att komma åt dem som inte vill följa lagar och regler.

– De som kör riktigt extremt har inte ens registreringsskylt på för att kunna undkomma övervakningen. Men det går ju att fotografera och titta på och känna igen personer när de står och pratar utan hjälm på sig på de här samlingsplatserna, säger Bengt Svensson.

Transportstyrelsens statistik visar att runt en tredjedel av de motorcyklister som omkommit vid olycka har kört i mer än 30 kilometer i timmen så fort. 

Senaste utgåvan

Annonser

%d bloggare gillar detta: