Polisen för egen testbana för utbildning

Efter nyheten publicerades har polisen annonserat ut att man sett över förarutbildningen i landet. I anslutning till Arlanda kommer ordningsmakten inom kort att kunna nyttja en 2,4 kilometer lång övningsbana. Anläggningen byggs av Arlanda Holding AB vilket är en del av flygplatsverksamheten. Kostnaden beräknas hamna kring 45 miljoner kronor.

Målet är att banan skall likna en kurvig och kuperad landsväg, med inslag av fyrvägskorsning, rondell och manöverplats på cirka 6000 kvadratmeter.

– Tillgången till den här övningsbanan gör att vi kan säkerställa en hög nivå på vår förarutbildning. Vi slipper också i stort sett att öva på allmänna vägar, säger Christian Agdur, chef för Operativa avdelningen vid Stockholmspolisen.

Banan skall framförallt rikta sig till de som kör utryckningsfordon, men även finnas tillgänglig för andra grupper av yrkesförare som behöver fortbildning i sin körning.

Sigtuna kommun ser platsen som en viktig etablering och tillgång för kommunen.

– Jag ser framför mig att banan med sin strategiska placering nära flygplatsen kommer att locka fordonsindustrin, säger kommunalrådet Anders Johansson (S) i Sigtuna kommun.

Vad tycker du? Kör polisen som krattor eller slänger man pengarna i sjön genom att bygga banan?

Senaste utgåvan

Annonser

%d bloggare gillar detta: