Polis pratade i mobilen – körde ihjäl motorcyklist

Konstapeln Collette Carpenter, 23, körde ut från en sidoväg mitt framför David Bartholomew, 54, som körde sin Honda CBF1000 på en motorväg i England. Tvåbarnspappan dog av sina skador timmar efter kollisionen med Carpenters Peugeot 206 i mars förra året. 

Carpenter, som delat ut minst sex böter för att förare har använt sin mobil medan de kör, kommer inte åtalas då åklagarmyndigheten anser att det inte finns bevis för att Carpenter begått ett brott. 

Ursprungligen ljög Carpenter för polisen och sa att hon inte använt på telefonen, sedan att hon tagit ett kort samtal och till slut att hon varit på mobilen under hela resan och att den låg på hennes ben med högtalare på. Enligt vittnen körde ingen för fort innan kollisionen. 

– Användandet av hennes mobil kan endast ha varit distraherande och har med stor sannolikhet bidragit till att hon inte sett motorcyklisten, sa utredare John Hayward till domstolen. 

En taleskvinna kommenterade senare varför åtal inte väcktes och sa att det inte fanns tillräckligt med bevis mot Carpenter.